7 oktober 2018
15:00

Enskede IK Vit

Referat: Stureby SK 1 - Enskede IK Vit

Fantastiskt höstväder i helgens andra match i division I - den här gången mot Enskede som gästade Stureby Skola BP. Bollinnehavet var massivt från avspark och stundtals fick vi också se riktigt fina kombinationer. Även idag var det en härlig rörelse men inte riktigt lika snabba bollsläpp som igår vilket gjorde det svårt att forcera den mur av Enskede-försvarsspelare som stod uppställda i eget straffområde.

Bäst lyckades vi när vi satte snabba spelvändningar från kant till kant och skapade ytor med överlappslöpningar. Siffrorna i paus skrevs till 2-0 och känslan var att proppen skulle gå ur rejält i andra halvlek då motståndarna såg ut att gå lite på knäna. Nu blev det dock inte riktigt så den här gången, men vi spelar ändå av matchen med full kontroll och även om tjejerna själva var lite besvikna så tycker vi ledare att de ska vara stolta över sin prestation.

Att spela mot sex-sju spelare som ligger i eget straffområde på 9-manna är ingen lätt uppgift, och precis som vi upplevt tidigare krävs då fler avslut utifrån, tidiga inlägg och större offervilja i straffområdet.

Vi tar med oss de tre poängen och summerar ännu en härlig fotbollshelg med många fina insatser. Dessa gör att vi också går in i slutomgången som serieledare och allt i egna händer. Vi ser fram emot en grym träningsvecka och en spännande avslutning!